pootjeBalen129 januari:Gisteren kregen we een melding uit Balen van een zwerfkatje dat niet meer goed liep op een van haar acherpootjes.
De mensen die haar elke dag eten gaven, zochten hulp om haar te vangen want het was een erg schuw katje.

pootjeBalen2

Gelukkig was Romy van het zwerfkattenproject in Balen meteen bereid er met een vangkooi naartoe te gaan en ze kon het beestje vanmorgen bij onze dierenarts binnen brengen.

Het achterpootje was niet gekwetst, het hing er letterlijk met nog een klein stukje aan vast, het bot was door en door gebroken en het zachte weefsel was ondertussen al aan het rotten... dat was wel even slikken want het pootje kon absoluut niet meer gered worden.

Met tamme katjes aarzelen we dan niet en gaan we het pootje amputeren maar omdat schuwe katjes zich heel moeilijk laten behandelen en ze zich buiten ook goed moeten kunnen redden, moesten we even goed nadenken wat we nu gingen doen.


We hebben al vaker wilde katjes met zware verwondingen geholpen (soms moet je dan een beetje creatief en niet aan de bange kant zijn) en het was nog een relatief jong en gezond katje dus inslapen wilden we absoluut niet doen.

We weten uit ervaring dat katjes met 3 pootjes heel snel eraan gewend zijn en zich prima kunnen redden .En het katje heeft een vaste stek waar ze eten krijgt en de mensen daar met haar heel begaan zijn.... dus we namen de beslissing er voor te gaan en het pootje te laten amputeren!


De operatie is alvast goed verlopen en ze zal nu even benchrust moeten houden tot we gerust zijn dat de wonde goed geneest voor ze weer teruggezet kan worden. We zijn er dus nog niet maar deze kans wilden we het niet afnemen.
Duimen omhoog allemaal voor een vlot herstel!

En nog een dikke pluim voor de melders die dit katje niet aan haar lot overgelaten hebben en onze collega Romy Diels voor alle hulp, dankjewel allebei

facebook

logo-zooplus

Jouw advertentie hier?

Ga naar boven