Maar al te vaak krijgen we verzoeken voor de opvang van verwilderde katten. Deze katjes zijn het echter niet gewend binnen te leven en zijn al te oud om nog aan mensen te wennen. Het is onmogelijk om deze katjes in opvang te nemen omdat dit de dieren heel veel stress zou geven en wij hen niet voor adoptie kunnen aanbieden.

Omdat deze katjes soms in een voor hen levensbedreigende situatie zitten (vaak omdat omwonende hen weg willen) proberen we deze dieren te plaatsen op een boerderij of stallen met hooischuur waar ze niet als gezelschapsdier moeten dienen, maar als muizenvanger hun dagen mogen slijten.

Wij zorgen ervoor dat de katjes gesteriliseerd of gecastreerd zijn, overleggen met u hoeveel katjes geplaatst kunnen worden en brengen de katjes naar u, zonder kosten voor u.

Voorwaarde is dat de katjes een warme en veilige slaapplaats hebben en altijd nog aanvullend kattenbrokjes en vers water krijgen. De katjes bijvoeren met brokjes zal geen invloed hebben op hun jaaggedrag. Ze eten liever een verse muis dan droge brokjes. Het zal hen er wel van weerhouden om verder te gaan zwerven als het wat tegenzit met de muizenvangst. Dit verhinderd dat zij elders voor overlast zullen zorgen.

Kan u deze katjes een rustig ‘stalleven’ geven? Laat het ons meteen weten!

facebook

logo-zooplus

Jouw advertentie hier?

Ga naar boven