Vindt ons op facebook

Gust13 januari: De eerste opvanger diende zich al aan op 2 januari, ja er zijn maar weinig rustige momenten in onze opvang hoor!

Deze jongen werd gisteren ingebeld omdat er iets mis zou zijn met zijn achterpootjes, hij kon er niet meer goed op steunen en had duidelijk pijn.

 GustOnze vrijwilligers gingen er meteen op af en alhoewel het een zwervertje was, konden ze hem toch met de hand vangen. Dat is een geluk want niemand is gebaat met een stresserende vangpartij maar het kan er ook op wijzen dat het katje zich echt niet goed voelt en we weten op voorhand nooit wat er allemaal aan de hand kan zijn. Dus meteen richting dierenarts dan maar!

Het manneke kreeg een roesje zodat er goed naar hem gekeken kon worden en een van zijn heupkoppen blijkt afgebroken te zijn, waarschijnlijk door een ongeval. Het been is naar boven geschoven en zat naast de heup, wat bijzonder pijnlijk moet zijn.

Hoe taai katten zijn liet zich dus alweer bewijzen want toen onze medewerker ernaar toe gingen om hem te vangen, deed hij toch nog een povere poging om te ontsnappen…arme knul toch.

Toen hij na het onderzoek ontwaakte, bleek Gust mensen wel gewend te zijn. Er kwam eerst nog een hoop gebrom uit de bench maar een paar uur later, liet hij zich toch gewillig aaien.

We gaan Gust natuurlijk helpen en dat zal maandag gebeuren met een operatie. De gebroken kop moet er uit gehaald worden omdat deze nu flink in de weg zit en allerlei complicaties kan veroorzaken. De verwachtingen zijn gelukkig wel dat hij goed zal genezen, na een paar weken benchrust en er nog weinig last van zal hebben nadien.

Dit gaat natuurlijk ook weer een hap uit ons budget gaat nemen, en het jaar is nog maar net begonnen!, want de kosten zijn geraamd op 450€ ( vooronderzoek en nazorg inclusief).

We hopen dat jullie ons weer een helpend handje kunnen toesteken want aan het jaar beginnen met een deuk in de portefeuille geeft geen goed gevoel

Giften voor Gust kunnen gestort worden op het rekeningnummer BE85 6528 2347 3906 met de mededeling ‘gift voor Gust’.
Giften vanaf 40 euro krijgen volgend jaar hiervoor een fiscaal attest.

facebook

logo-zooplus

Jouw advertentie hier?

Ga naar boven