Vindt ons op facebook

Ploegstraat212 mei: In een zwerfkattengroepje van 5 volwassen katjes werden er plots weer 3 kittens opgemerkt maar aangezien van het laatste nestje geen enkel kitten het overleeft had, trokken de bewoners aan de bel.
De toevoer van zwerfkatjes moest gestopt worden en voor deze kittens zochten ze een veilige thuis.

Ploegstraat3Ploegstraat4PloegstraatAPloegstraatB

Maar deze kittens waren niet gesteld op die grote mensenwezens en verstopten zich gezellig samen in en achter de grote houtstapel in de tuin.
Die konden we echt niet gaan ontmantelen dus we moesten het anders aanpakken.

Een vrijwilliger zete zich verdekt op bij de kippen om de vangkooi dicht te trekken op het gewenste moment en de andere posteerde zich op de mesthoop om hen met geluidjes te lokken naar de vangkooi. Het was een warme dag en dat is niet het beste moment om een paar uur op een mesthoop te zitten maar er waren geen beter opties dus tsja....

Gelukkig was het wel met succes want we konden 2 kittens van de 4! die er zaten, ja dat was voor ons ook een verrassing
Ze waren mager en eentje heeft een flinke luchtwegeninfectie en ontstoken oogjes dus het was een heel goede beslissing van de bewoners om hulp in te roepen.

Maar de 2 andere kittens kropen steeds verder weg achter het hout en de vangactie werd een paar uur gestaakt, 'savonds zouden we terugkomen.

De zelfde strategie werd toegepast maar zonder succes dus we maakten een doorgaan naar de achterkant van de houtstapel om daar een vangkooi te zetten.

De kittens lieten zich alweer niet meer zien en het begon donker te worden dus we moesten onverichterzake weer naar huis keren (recht de douche in!), wel een beetje getroost door het feit dat er 2 en niet 1 kitten alleen achterbleven.
Mamapoes was in de buurt gespot dus de kleintjes zouden die nacht ook niet alleen zijn.

Maar we konden hen daar niet laten want van achter de houtstapel hoorden we ook weer genies en dat geeft aan dat ook deze kittens medische hulp nodig hebben.
Vandaag gaan onze vrijwilligers terug om weer een poging te wagen om de kittens te vangen en om de volwassen katjes te vangen voor sterilisatie.

We zullen deze kittens niet opgeven want hun kansen om te overleven zijn beperkt maar het kan wel eens knap lastig worden als we hen niet in de vangkooi kunnen lokken.
Iedereen weer duimen omhoog voor een snelle vangst en een kort verblijf op de mesthoop!

De ukjes die binnen zijn, vonden ons helemaal niet leuk. We hoorden veel geblaas en mochten ook al eens voelen dat ze best wel scherpe tandjes hadden maar dat is na 2 dagen gelukkig al een stuk beter.
Het kleintje met de snotkop doet het ook al wat beter dankzij de medicatie en de gezwinde vingervlugheid waarmee onze vrijwilliger erin slaagde de medicatie in het bekje te krijgen zonder een stukje vinger erbij te verliezen.
Hun buikjes zijn nu mooi 'kittenrond' van alle smakelijke hapjes die ze gekregen hebben en de aaitjes worden al morrend aanvaard maar we zien de oogjes dan toch stilletjes dichtgaan van genot.

Wordt vervolgd!

facebook

logo-zooplus

Jouw advertentie hier?

Ga naar boven