Vindt ons op facebook

cat says no

12 april: Wij hebben ondertussen al een paar gehoord van mensen die de politie en de gemeente contacteerden over zwerfkatten, dat zij daar het advies kregen om het op te lossen met vergif of andere ‘afdoende’ middelen.
Een van onze medewerkers heeft hierover zelf even contact opgenomen met de politie naar aanleiding van zo'n melding en de agente die zij sprak zei zelfs tegen haar ook dat het toch maar 'anders opgelost' moest worden als wij niet konden helpen.... Nee, dat moet niet en dat MAG zelfs niet mevrouw de agent!

Het gebeurde ook al wel eens dat er bij de gemeente incorrecte informatie over het zwerfkattenproject gegeven werd of er gezegd werd dat Mol geen project heeft maar dit was naar hun zeggen te wijten aan onwetendheid van de betreffende medewerker en we begrijpen dat dit eens kan voorvallen als er mensen moeten invallen voor collega’s. Maar simpelweg adviseren om katten te doden is toch een andere zaak en dit zeg je niet uit onwetendheid.

Als asiel en zwerfkattenproject hebben we hier in de loop van de jaren behoorlijk moeten opboksen tegen een ‘landelijke’ visie op zwerfkatjes die hier nog heerst, vooral bij de oudere bevolking, maar dat we dat ook nog moeten doen tegen onze gemeentelijke diensten is toch al te gek.

Even voor alle duidelijkheid: het is wettelijk NIET toegestaan katten te doden en er zal ABSOLUUT klacht ingediend worden als wij hier van weten!
Wij kennen onze burgemeester Paul Rotthier toch als een fervente kattenvriend en we hebben met hem hierover dan ook contact opgenomen om te vragen hier de nodige maatregelen te nemen.

Wij gaan op onze site en Facebookpagina alleszins hierover een duidelijke boodschap geven naar de bewoners toe en hopen daar aan toe te mogen voegen dat onze burgemeester zich hier ook actief achter schaart.
Als iemand deze boodschap van onze gemeente of politie nog moest krijgen, graag specifiek de naam van de persoon die je gesproken hebt en de dienst waar die persoon werk

facebook

logo-zooplus

Jouw advertentie hier?

Ga naar boven