Vindt ons op facebook

catmeds10 november: Iedereen die een kat heeft of gehad heeft, heeft het vast al een keer moeten doen:pilletjes, zalfjes of druppeltjes voor de kwaaltjes van de harige huisvriend.

De dierenarts heeft vast de nodige informatie meegegeven, hoe vaak toe dienen, wanneer en in welke dosis, en dat is al een hoop om te onthouden soms.

Maar wat even belangrijk is bij medicatie is de wijze van bewaren en hoe lang je het product kan bewaren.
Sommige medicijnen moeten in de koelkast bewaard worden en alle medicijnen hebben een vervaldatum, zowel ongeopend als na opening.
De goede werking van de medicatie hangt hier voor een groot deel vanaf dus het is belangrijk om hier goed op te letten.
Dit alles vind je ook in de bijsluiter maar als je niet weet dat je daar iets op moet gaan zoeken, doe je het ook niet natuurlijk.

Wat kan je doen om fout gebruik uit te sluiten?
Steek de strip of het potje altijd terug in het doosje na gebruik en maar het jouw notitieblad waar je al het nodige duidelijker kan neerpennen.

Moet het medicijn in de koelkast? Zet een 'K' op het doosje, liefst in een opvallende kleur.
Ga je de medicatie gebruiken? Zet dan de datum van opening op de verpakking en/of de datum dat het vervalt na opening. Als je dit elke dag ziet, zal je het vast niet vergeten.

Wat gebeurd er als de vervaldatum vervallen is?
Het medicijn zal niet plots giftig worden maar zal in elk geval niet meer de optimale werking hebben die nodig is en dit is bij bv antibiotica een gevaar op zich omdat een te lage dosis resistentie kan veroorzaken bij ziektekiemen.

Vervaldatum voorbij? Niet meer gebruiken dus!

facebook

logo-zooplus

Jouw advertentie hier?

Ga naar boven